Poobedňajšia pohoda

6 hodnotení

Spríjemnite si zaslúžený oddych po náročnom dni a vychutnajte si poobedňajšiu pohodu. Jemná krémová chuť troch vysokokvalitných výberových káv z dvoch kontinentov Vám vyčarí úsmev na tvári a osladí čas s Vašimi blízkymi. Zistiť viac

Frame 73 Chuť: nugát, jablko, hrozno, karamel

Frame 73 Zloženie: 100 % arabica

Frame 73 Pôvod: Rwanda, Brazília, Kolumbia

Frame 73 Kyslosť: stredná 3/5

Frame 73 Horkosť: vyššia 4/5

Frame 73 Intenzita praženia: vyššia 4/5

Hmotnosť
Forma
Zvolený variant nie je k dispozícii. Reset vybraných parametrov.
5,90 € 5,90 € 5,90 € 9,90 € 9,90 € 9,90 € 16,90 € 16,90 € 16,90 € od 5,90 €
Poobedňajšia pohoda
6 hodnotení
4,5 6 hodnotení


ĎALŠIE INFORMÁCIE O POOBEDŇAJŠEJ POHODE


Zloženie

1. Rwanda (33 %)
Odroda: Arabica (Bourbon)
Oblasť: Gatsibo (Rwanda)
Nadmorská výška: 1 600 m.n.n.

2. Brazília Santos (33 %)
Odroda: Arabica
Oblasť: Minas Gerais (Brazília)
Nadmorská výška: 1 000 m.n.m.

3. Kolumbia Supremo (33 %)
Odroda: Arabica
Oblasť: Medellin (Kolumbia)
Nadmorská výška: 1 500 m.n.m.

 

 

Zber a spracovanie

Poobedňajšia pohoda patrí k naším k naším najlepším zmesiam, ktorú oceňujú vo veľkom aj naši zákazníci. Niet sa čomu diviť. VPri všetkých troch kávach dochádza k ručnému zberu plodov, čo výrazne zvyšuje ich kvalitu, pretože zber prebieha pravidelne a zbierajú sa iba dozreté čerešne.
Rwanda a Kolumbia sú spracované mokrou premývanou metódou, ktorá sa zameriava výhradne na kvalitu zrna, nie celej čerešne, čo vyžaduje aj dokonalú znalosť pestovania kávy. Tento spôsob prispieva k vyššej kvalite zrna a najlepšie vystihuje pôvod a odrodu kávy. Brazília si zachovala klasický naturálny proces sušenia na afrických posteliach, ktorý je najekologickejšou variantou spracovania kávy.

Praženie

Chuť tejto 100 % zmesi arabiky vystihujú najmä ovocné tóny hrozna, jablka, ale aj nugátu. Jednotlivé odrody sú mierne kyslejšie, ale intenzívnejšia sila praženia prispieva k vyváženej lahodnej chuti. Pražiari si svoje tajomstvá a tipy väčšinou nechávajú pre seba. Čo Vám avšak môžeme povedať, že praženie tejto zmesi prebiehalo na malej pražiarničke, do ktorej sa na jedno praženie zmestí maximálne 1 kg zelených zŕn. Praženie bolo intenzívnejšie (4/5), aby sme zvýraznili chute danej zmesi. Jedná sa ale o šetrné praženie, ktoré každému zrnku zachová svoju výraznú chuť a vôňu.