Ranná energia

17 hodnotení

Starostlivo vyskladané trio výberových káv Vám dodá energiu pred každým náročným dňom a pozitívne Vás naladí. V jej horkastej chuti príjemne vyniká oriešková a čokoládová aróma. Zistiť viac

Frame 73 Chuť: čokoláda, oriešky, slivky

Frame 73 Zloženie: 80 % arabica, 20 % robusta

Frame 73 Pôvod: Brazília, Uganda

Frame 73 Kyslosť: nízka 1/5

Frame 73 Horkosť: vyššia 4/5

Frame 73 Intenzita praženia: vyššia 4/5

Hmotnosť
Forma
Zvolený variant nie je k dispozícii. Reset vybraných parametrov.
Dostupnosť Skladom Skladom Skladom Skladom Skladom Skladom Skladom Skladom Skladom Zvoľte variant
5,90 € 5,90 € 5,90 € 9,90 € 9,90 € 9,90 € 16,90 € 16,90 € 16,90 € od 5,90 €
Ranná energia
17 hodnotení
4,1 17 hodnotení


ĎALŠIE INFORMÁCIE O RANNEJ ENERGII


Zloženie

1. Brazília Cerrado Good (40 %)
Odroda: Arabica (Yellow Catuaí)
Oblasť: Cerrado Mineiro (Brazília)
Nadmorská výška: 830 m.n.n.

2. Brazília Cerrado Fine (40 %)
Odroda: Arabica (Yellow Catuaí & Mundo Novo)
Oblasť: Duas Barras – Cerrado (Brazília)
Nadmorská výška: 975 - 1020 m.n.m.

3. Uganda Ngoma (20 %)
Odroda: Robusta 
Oblasť: Wakiso District (Uganda)
Nadmorská výška: 1 250 m.n.m.

 

 

Zber a spracovanie

Odrody z Brazílie sú zbierané mechanicky, čo urýchľuje ich zber a následné pretriedenie nezrelých bobúľ zvyšuje kvalitu kávových zŕn. Tretia odroda z Ugandy je zbieraná ručne, čo z častokrát podhodnocovanej robusty, robí starostlivým zberom vo vhodných klimatických podmienkach vysoko kvalitnú kávu. 
Všetky tri odrody sú spracované naturálnou metódou na afrických posteliach alebo betónových terasách. Tento typ spracovania je najstarší, ale aj najekologickejší, keďže pri spracovaní sa vôbec nepoužíva voda. Po zbere sa čerešne sa nechajú na slnku vysušiť, pravidelne sa obracajú a na záver dôjde k mechanickému oddeleniu šupky od zŕn.

Praženie

Praženie každej odrody, nehovoriac už o zmesiach je hotová alchýmia. Pražiari si svoje tajomstvá a tipy väčšinou nechávajú pre seba. Čo Vám avšak môžeme povedať, že praženie tejto zmesi prebiehalo na malej pražiarničke, do ktorej sa na jedno praženie zmestí maximálne 1 kg zelených zŕn. Praženie bolo intenzívnejšie (4/5), aby sme zvýraznili horkasté chute danej zmesi. Jedná sa ale o šetrné praženie, ktoré každému zrnku zachová svoju výraznú chuť a vôňu.