Víkendová chuťovka

10 hodnotení

Prvotriednej brazílskej arabice sme dodali unikátnu a výraznú chuť amaretta, čokolády, alebo rumu. Káva je vhodná k dezertom, na špeciálne príležitosti ako darček, ale aj pre pravých kávičkárov, ktorí radi ochutnajú niečo nové a netradičné. Zistiť viac

Frame 73 Chuť: čokoláda, oriešky, slivky

Frame 73 Zloženie: 100% arabica

Frame 73 Pôvod: Brazília

Frame 73 Kyslosť: nižšia 2/5

Frame 73 Horkosť: nižšia 2/5

Frame 73 Intenzita praženia: stredná 3/5

Hmotnosť
Forma
Zvolený variant nie je k dispozícii. Reset vybraných parametrov.
Dostupnosť Skladom Skladom Skladom Skladom Skladom Skladom Skladom Skladom Skladom Zvoľte variant
6,90 € 6,90 € 6,90 € 11,90 € 11,90 € 11,90 € 19,90 € 19,90 € 19,90 € od 6,90 €
Víkendová chuťovka
10 hodnotení
víkendová chuťovka káva
Fermentovaná vo whisky
4,2 10 hodnotení


ĎALŠIE INFORMÁCIE O VÍKENDOVEJ CHUŤOVKE


Zloženie

1. Brazília Cerrado Good (50 %)
Odroda: Arabica (Yellow Catuaí)
Oblasť: Cerrado Mineiro (Brazília)
Nadmorská výška: 830 m.n.n.

2. Brazília Cerrado Fine (50 %)
Odroda: Arabica (Yellow Catuaí & Mundo Novo)
Oblasť: Duas Barras – Cerrado (Brazília)
Nadmorská výška: 975 - 1020 m.n.m.

 

Zber a spracovanie

Obe odrody v tejto 100 % zmesi ARABIKY pochádzajú z Brazílie. Cerrado Good pochádza z regionálnych plantáži a Cerrado Fiod farmára Glenio Penha. Obe odrody boli zbierané mechanicky, čo  pri následnom dôraze na pretriedenie nezrelých zŕn zvyšuje kvalitu kávy.
Ako je pre brazíliu typické, spracovanie prebiehalo naturálnym spôsobom a to konkrétne sušením na africkým posteliach a betónových terasách. Tento typ spracovania je najstarší, ale aj najekologickejší, keďže pri spracovaní sa vôbec nepoužíva voda. Po zbere sa čerešne nechajú na slnku vysušiť, pravidelne sa obracajú a na záver dôjde k mechanickému oddeleniu šupky od zŕn.

Praženie

Praženie naších káv prebieha na pražičke, do ktorej sa zmestí maximálne 1 kg zelených zŕn. To prispieva k šetrnému a rovnomernému praženiu všetkých zŕn, ktoré si uchovávjú svoju chuť a vôňu. Pri tomto sa uskutočnilo stredné praženie pre zachovanie väčšiny pôvodných chutí aj vzhľadom na unikátnu spôsob spracovania pred samotným pražením.

Unikátny spôsob

Pýtate sa o čo sa jedná?
Výrazné chute, ktoré niektorým môžu pripomínať aj amareto vznikli najmä danými odrodami ale aj niečím iným. Ako každý šéfkuchár, aj náš pražiar Fero si necháva svoje tajné recepty pre seba. Dôležitý je ale fakt, že Vám Víkendová chuťovka chutí a počúvamé na ňu len a len pozitívne ohlasy. Ešte ste ju nevyskúšali? Na Vašom mieste by som ju ochutnal, kým sa nevypredá.